Tips

Odla egen Avokado

Ett billigt och bra sätt att piffa upp din studentlya är att odla egna växter. Om det dessutom handlar om ätbara växter så är det ännu bättre. Till exempel några små krukor med örter i köksfönstret eller en balkonglåda med rädisor eller sallat.

Något som är kul att odla är avokado. Avokado kan faktiskt växa till en bra storlek inomhus och det kan hända att trädet bär frukt även om det är sällsynt inomhus.

Det bästa med att odla sådana saker är att du inte behöver köpa dem. Om du köpt en avokado att ha på mackan så kan du bara spara den stora kärnan i mitten och plantera den.

Hur du odlar avokado

Många känner nog igen det gamla knepet med tandpetare som du sticker i kärnan för att sedan balansera den över ett glas vatten. Det finns dock ett par problem med den metoden.

För det första så kan tandpetarna skada kärnan och hindra den från att gro. För det andra så är det svårt att se till att endast en liten del av kärnan sitter i vatten.

Bättre lösning

Det finns en bättre lösning på det. Klicka här för att se hur en groningsplatta kan hjälpa dig. Den fungerar inte bara med avokado utan även andra växter. Säkerligen kommer din växt att trivas.