Tips

Köket i din studentlägenhet – hitta bra grejer

Många tror att studenter inte lagar mat och är ganska borttappade i köket. Men det tror vi inte på. Dock kan det nog vara ett problem att hitta tid till matlagning när du pluggar. Studierna kommer först och ska så göra men äta måste du ju också.

För att bli inspirerad till att laga mat när du vet att du borde plugga så är det viktigt att ha ett fint kök. Om du redan är en glad matlagare så vet du hur någon ny pryl i köket kan ta fram lusten till att laga mat.

Tips på fina grejer

Köket ska vara funktionellt naturligtvis men även snyggt. Tänk till exempel vilken skillnad en fin och personlig kopp kan göra vid frukosten. Så kan du tänka genom alla måltider.

Köp hem exempelvis vackra skålar att både mixa och servera i. Tänk också på mindre detaljer som salt och peppar set, salladsbestick och äggklockor. Allt du behöver i köket kan göras unikt och speciellt.

Välj något online till exempel. Nu när i princip allt finns att köpa på nätet så är det enklare än att springa i affärer. Utbudet är ofta bättre och priserna lägre. Dessutom får du på så sätt mer tid till att plugga.